Melinda

Steiner Melindának hívnak. Tolna megyében nőttem fel, majd Csurgóra, Szombathelyre és Budapestre jártam iskolába. Óvodás korom óta pedagógus szerettem volna lenni: hol óvónő, hol tanító, hol matematika tanár. Budapesten kezdtem tanítani. Gyermekeink születése után Pest melletti kis városba költöztünk. 
Egyre több és több könyvet olvastam a Waldorf pedagógiáról, ami nem pusztán egy módszer, hanem egy életforma. Úgy éreztük, hogy ez a mi utunk. Így kislányunk egy közeli Waldorf nevelés szellemiségéhez hű óvodában kezdte óvodás éveit. Itt találkozott először a finom, puha, gyapjú illatú babákkal. Az első babát neki készítettem születésnapjára. Később a tágabb családban is gazdára talált néhány baba, melyek azóta igen nagy becsben állnak. Sajnos, a babavarrás témakörében rendelkezésre álló szakirodalom igen szűkös, ezért saját tapasztalatokat kellett gyűjtenem. Számos mellékvágány, egy felemás kezű - de ettől még nagyon szerethető - manó után kialakultak az első babák, melyekkel már magam is elégedett voltam. Ezek közül kerültek ki azok, melyeket a Magyar Képzőművészeti Lektorátus elfogadott. A babák minősítésében persze továbbra is számíthatok három gyermekemre. Semmi nem kerüli el a figyelmüket! 
Két nagyobb gyermekem már kisiskolás, de még mindig szívesen játszanak babáikkal, és minden éjszaka velük alszanak. A legkisebb is már óvodás, ő legszívesebben minden babát megtartana magának.
..és én? A babavarrás mellett még mindig gyerekekkel szeretnék foglalkozni. Ahogy nőnek a sajátjaim, lassan visszatérni mások gyermekeihez is. Most ismét, mint kiskoromban óvónő szeretnék lenni, Waldorf-óvónő. Ezért kezdtem el a Waldorf -óvónő képzést, ami fantasztikus élmény számomra.